top of page

Vårhälsning från Zambias Barn – Nyhetsbrev Maj 2017


av Elsie & Lars-Gunnar Sandberg


Hej alla Zambia vänner!

En extra gåva till vår verksamhet är alltid välkommen. Eivor i Alingsås gav möjligheten för oss att köpa två cyklar till vår viktiga kökspersonal Mrs Lyia och Mrs Mwina. De bor ca 4 km från skolan. Många gånger arbetar de både tidigt som sent med matlagning till ca 400 personer varje dag. Tacksamheten för cyklarna var på topp när de överlämnades.

Bild nr 4 två är från Lyias by. Hon har förövrigt hand om drygt 10 barn som alla går i vår skola. En järnkvinna i vårt mått mätt. Alltid glad och aldrig klagar.

Skolan startar 9 maj med termin 2. Nya skolböcker är inköpta för med än 10.000 kr. Vi planerar ju öppna åk 7 i januari 2018 och vi arbetar i tro på att allt skall lösa sig med ytterligare en lärare utöver de 6 vi har idag.

Vi samlar också på oss litteratur på engelska till ett bibliotek. Det kan vara böcker för både vuxna och barn. Reseskildringar, biografier och berättelse-bilderböcker för barn. Det är inte så lätt att få tag på prisvärd engelsk litteratur i Sverige men om du reser utomlands i sommar kan du väl tänka på vårt bibliotek i Kanyenda Center School!

Lärarhuset har nu fått de sista blocken lagda innan takstolarna skall monteras. Bygget vilar emellanåt pga att vi saknar idag ca 20,000 kr men vi litar på att det kommer in tack vare er alla, innertaket monteras i skräddarens rum efter reparationen och utvidgning till angränsade rum, som mer eller mindre bara var ett förråd.

Grönsaksodlingen växer. Kål, lök och tomater är satta. Vi försöker även med morrötter och potatis. Majsen är snart klar för skörd men blev hårt drabbad av insekter, vilket gör att vi får köpa mer majsmjöl än normalt framöver.

Ett stort Tack till alla fantastiska Sponsorer, som troget stöttar Zambias Barn. Nu önskar vi oss lite Zambiasol och värme! Hälsningar Elsie & Lars-Gunnar Sandberg.


Senaste inlägg

Visa alla

Angående tidigare inlägg om oanständig klädsel

Efter kontakt med Zambias Ambassad i Stockholm visar det sig att polisen inte har för avsikt att bötfälla personer som har en ”oanständig klädsel”. Vi skrev om detta tidigare men det var inget aprilsk

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page